Achmea Bank en Quion sluiten overeenkomst over uitbesteding

zondag 24 april 2016

TILBURG – Achmea Bank en Quion hebben door het tekenen van een Overeenkomst tot Uitbesteding hun samenwerking bekrachtigd. Op 7 april kondigde Achmea Bank het voorgenomen besluit aan om het administratieve beheer en het merendeel van de beoordelingsactiviteiten van de hypotheekportefeuille onder te brengen bij Quion. Door de samenwerking met Quion beoogt Achmea Bank haar dienstverlening naar klanten te verbeteren en haar kosten structureel te verlagen.Dit past binnen de doelstellingen van het veranderprogramma Versnellen & Vernieuwen dat Achmea in 2014 startte.

De personele en organisatorische consequenties zijn voor advies voorgelegd aan de medezeggenschap van Achmea en de medewerkers van Achmea Bank zijn over de inhoud van de adviesaanvraag geïnformeerd. Deze uitbesteding leidt tot een reductie van arbeidsplaatsen bij Achmea Bank. Een groep medewerkers zal naar verwachting overgaan naar Quion. Bij de keuze voor Quion is rekening gehouden met de belangen van medewerkers en een passende bedrijfscultuur.

Centraal Beheer introduceerde in samenwerking met Achmea Bank in april de Thuis Hypotheek, waarvoor de administratieve verwerking door Quion wordt uitgevoerd. Later dit jaar zal ook Woonfonds worden aangesloten op het administratieve systeem van Quion. Begin 2017 vindt de overgang plaats van de administratie van de bestaande hypotheekportefeuille van Achmea Bank. Achmea Bank beheert een portefeuille met een omvang van circa 12,5 miljard euro en heeft de ambitie te groeien in de markt voor hypotheekverstrekking.

Persbericht

Meer nieuwsberichten