Achmea Bank migreert administratie hypotheekportefeuille naar Quion en gaat voor de waardebepaling van de onderpanden over op Calcasa

maandag 15 mei 2017

TILBURG – Achmea Bank N.V. heeft per 15 mei de administratie van de bestaande hypotheekportefeuille gemigreerd naar Quion. Dit is de laatste stap van het besluit om het administratieve beheer en het merendeel van de beoordelingsactiviteiten van de hypotheekportefeuille onder te brengen bij Quion. Achmea Bank kondigde het voornemen hiertoe in april 2016 aan via een persbericht.

Pagina-inhoud In respectievelijk april en november van 2016 werden voor de verwerking van nieuwe hypotheken de merken Centraal Beheer en Woonfonds al aangesloten op het systeem van Quion. Door de samenwerking met Quion verbetert Achmea Bank haar dienstverlening naar klanten en worden de kosten structureel verlaagd door gebruik te maken van de efficiënte processen en systemen van Quion.   Tegelijkertijd met dit migratietraject wordt de waardebepaling van onderpanden voor de hypotheekportefeuille aangepast naar Calcasa waardering. Met deze verfijning van de waarderingsmethodiek, verbetert het inzicht in de onderpandswaarden. De overgang  heeft eenmalig een daling van deze waarden tot gevolg. Dit heeft overall een beperkt effect op het totaal van de risico gewogen activa van Achmea Bank en een zeer beperkt effect van -/- 0,3% op de solvabiliteitsratio (CET-1).

Persbericht
Meer nieuwsberichten