Achmea Bank plaatst succesvol obligatielening van €600 miljoen

donderdag 17 november 2016

TILBURG – Achmea Bank N.V. heeft de plaatsing van een met Nederlandse woninghypotheken gedekte obligatielening (‘RMBS’) ter waarde van €600 miljoen succesvol afgerond. De opbrengst wordt gebruikt voor de herfinanciering van de bestaande hypotheekportefeuille.

Achmea Bank, de verstrekker van de hypotheken achter de bekende Nederlandse RMBS transacties DMPL, SGML en DRMP, heeft obligaties uitgegeven via Dutch Residential Mortgage Portfolio II (‘DRMP II’). De publieke transactie bestaat uit A Notes met een variabele rente tegen een effectieve coupon van EUR3M + 30 bp. De obligaties zijn geplaatst bij een brede groep investeerders. DRMP II heeft een aantal onderscheidende kenmerken vergeleken met een traditionele Nederlandse securitisatie.

  • Het renterisico tussen de obligaties met een variabele rente en de hypotheken met veelal een vaste rente is, evenals in DRMP I, afgedekt door middel van een rente cap in plaats van een swap.
  • Een uitgifteprijs boven par (100.45%), vanwege een coupon van EUR3M + 40 bp die hoger is dan de effectieve coupon op de A Notes zoals overeengekomen bij plaatsing. DRMP II is de eerste transactie met een uitgifteprijs boven par met een amortiserende hypothekenportefeuille als onderpand.


De A Notes hebben een kredietwaardigheidsoordeel Aaa (sf) bij Moody’s en AAA (sf) bij Fitch en zijn geplaatst door een syndicaat van banken bestaande uit Deutsche Bank, Rabobank, RBS en Societe Generale als Joint Lead Managers. RBS trad op als Arranger op deze transactie.

 

Persbericht
Meer nieuwsberichten