Achmea Bank biedt uitstel van betaling aan hypotheekklanten met betalingsproblemen door corona

dinsdag 24 maart 2020

Klanten van Achmea Bank die door de coronacrisis hun hypotheeklasten niet meer kunnen betalen, kunnen gebruikmaken van uitstel van betaling tot en met 31 maart 2021 met kans op verlenging afhankelijk van hoe corona zich ontwikkelt. Dit geldt voor klanten van Achmea Bank met een hypotheek van Centraal Beheer en Woonfonds.

Door dit uitstel hoeven klanten tijdelijk geen rente en aflossing te betalen. Door de betalingen naar een later tijdstip te verplaatsen is de kans groter dat klanten in hun woning kunnen blijven wonen. Dit is een van de oplossingen die Achmea Bank biedt aan hypotheekklanten met financiële problemen. We bekijken van klant tot klant wat voor hem/haar de beste oplossing is.

Pierre Huurman, directievoorzitter Achmea Bank: “We krijgen momenteel veel vragen van klanten die zich zorgen maken over hun hypotheeklasten. Vooral van zelfstandig ondernemers die direct de financiële gevolgen merken van de coronacrisis. Wij gaan altijd in gesprek om te bekijken wat de meest passende oplossing is. Het gaat hierbij altijd om maatwerk, waarbij de situatie van de klant ons uitgangspunt is. Door deze maatregel bieden we tijdelijke financiële ruimte om deze moeilijke periode te overbruggen.
Meer nieuwsberichten