Achmea Bank optimaliseert organisatie-inrichting en gaat terug van drie naar twee directeuren 31-10-2017 07:00

dinsdag 31 oktober 2017


TILBURG – Achmea Bank N.V. heeft de afgelopen jaren haar bedrijfsvoering aanzienlijk verbeterd. Zij heeft zich daarbij gericht op het reduceren van kosten, het verbeteren van processen en het klantgerichter inrichten van haar dienstverlening. De omvang van de organisatie is afgenomen. De volgende stap is het aanpassen van de aansturing van de nieuwe organisatie. Dit leidt tot het voorgenomen besluit van Achmea Bank om de directie terug te brengen van drie naar twee directieleden. De functie van de directeur Operations, nu vervuld door Vincent Teekens, vervalt hiermee. De directie zal dan bestaan uit Pierre Huurman en Pieter Emmen.

Achmea Bank heeft het voornemen haar organisatie-inrichting steeds verder te optimaliseren. Het productaanbod is gerationaliseerd en in mei 2017 is een deel van het hypotheekbeheer en het merendeel van de beoordelingsactiviteiten ondergebracht bij Quion. Het aantal fte’s werkzaam bij Achmea Bank is door diverse wijzigingen met circa 200 fte’s afgenomen. Daarnaast zijn activiteiten en werkzaamheden efficiënter in de organisatie belegd. Hierdoor kan een verdere optimalisatie van de organisatie richting een regieorganisatie plaatsvinden. De optimalisatie wordt doorgevoerd in het eerste kwartaal van 2018 en leidt tot het verlies van een gering aantal arbeidsplaatsen. Het voorgenomen besluit wordt voorgelegd aan de medezeggenschap van Achmea Bank.

Het voornemen is de functie van directeur Operations per 1 april 2018 te laten vervallen, als logisch gevolg van het succesvol afronden van de operationele transformatie. Op dit moment is Vincent Teekens directeur Operations bij Achmea Bank. Hij heeft de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de (operationele) transformatie van Achmea Bank, met een efficiënte bedrijfsvoering en verbetering van de dienstverlening aan klanten tot gevolg. Over de volgende stappen in de loopbaan van Vincent Teekens vindt op dit moment overleg plaats.

Persbericht

Meer nieuwsberichten