Achmea Bank plaatst € 1 miljard aan retained soft bullet covered bonds

vrijdag 26 april 2024

Achmea Bank N.V. heeft een eerste uitgifte van 2x € 500 miljoen gedaan onder haar nieuwe € 5 miljard Retained Soft Bullet Covered Bond programma (ASBCBC II).

De obligaties hebben een looptijd van 5 en 7 jaar. Het doel van dit programma is om covered bonds uit te geven die Achmea Bank in eigen bezit houdt. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om deze stukken - indien nodig - te belenen bij de Europese Centrale Bank (ECB). Dit nieuwe programma zal in de toekomst de bestaande Retained Residential Mortgage Backed Securities programma’s (SRMP I en II) vervangen.

Achmea Bank kiest ervoor om een deel van de a.s.r. hypotheekportefeuille, die zij vanaf 2019 in delen heeft aangekocht, in te zetten als dekking van de uitgegeven obligaties onder dit Retained Covered Bond programma. Achmea bank heeft momenteel € 3 miljard a.s.r. hypotheken op haar balans staan en heeft met a.s.r. afgesproken om deze portefeuille de komende jaren verder te laten groeien.

De obligaties hebben een AAA-rating van Fitch Ratings en zijn genoteerd aan de effectenbeurs Euronext in Amsterdam. De opzet van het programma en de uitgifte van de retained soft bullet covered bonds is begeleid door Rabobank.

Nadere informatie: Retained Soft Bullet Covered Bond - Achmea Bank

 

Meer nieuwsberichten