Achmea Bank plaatst €500 miljoen aan Soft bullet covered bonds

woensdag 29 september 2021

Tilburg, 29 september 2021 – Achmea Bank N.V. heeft een eerste uitgifte van €500 miljoen gedaan onder haar nieuwe €5 miljard soft bullet covered bond programma. De bank heeft onder haar conditional pass-through covered bond programma een bedrag van €1,5 miljard uitstaan, waarmee het totaal aan covered bonds uitgegeven door Achmea Bank uitkomt op €2 miljard.


De transactie is goed ontvangen in de kapitaalmarkt met een brede belangstelling van Europese institutionele beleggers. Rond de 40 beleggers hebben ingeschreven met een totaal volume van circa € 1,1 miljard. De obligaties hebben een looptijd van 15 jaar met als einddatum 29 september 2036. Achmea Bank zal de opbrengst aanwenden om een deel van haar Nederlandse hypotheekportefeuille te (her)financieren.

De obligatie heeft een AAA-rating van Standard & Poor’s en zal worden genoteerd aan Euronext Amsterdam. De covered bond is geplaatst door een syndicaat van banken bestaande uit Barclays, Deutsche Bank, DZ Bank, HSBC, ING, Rabobank en Nord/LB.

Nadere informatie: Soft Bullet Covered Bond - Achmea Bank

 

Persbericht

Meer nieuwsberichten