Achmea Bank start met beleggingsdiensten voor particulieren

maandag 15 mei 2023

 

Achmea Bank kondigde in februari 2022 via een persbericht aan dat zij haar strategie wil verbreden met retailbeleggen. Dat voornemen is nu een feit. Naast spaar- en hypotheekproducten biedt Achmea Bank nu ook beleggingsdiensten aan. 

Met ingang van 14 mei verleent Achmea Bank N.V. beleggingsdiensten aan klanten die beleggen bij Centraal Beheer. Om dit mogelijk te maken is de beleggingsadministratie verhuisd van Achmea Investment Management naar Achmea Bank. 

Retailbeleggen is belangrijk voor Achmea Groep
Achmea heeft als financieel dienstverlener voor nu, straks en later de ambitie om de komende jaren sterk te groeien met het merk Centraal Beheer. Dit past bij de huidige marktontwikkelingen en de behoefte van klanten aan alternatieven voor sparen.

Wat verandert er voor de klant?
Het merk blijft Centraal Beheer. En Achmea Investment Management B.V. blijft de fondsen beheren. Ook de kosten blijven gelijk. Voor beleggen bij Centraal Beheer gelden nieuwe regels en afspraken. Formeel krijgen klanten een overeenkomst met Achmea Bank N.V. Ook heeft elke beleggingsrekening nu een IBAN-nummer. Met de Fondsverdeler bepalen klanten welk deel van de inleg naar welk(e) fonds(en) gaat. Eind mei komt er nog een beleggingsfonds bij. Klanten kunnen dan kiezen uit 8 beleggingsfondsen. Op de website van Centraal Beheer zijn alle veranderingen overzichtelijk op een rij gezet.

Lees ook het persbericht van 9 februari 2022.
 

 
Meer nieuwsberichten