Achmea Bank steunt financiële educatie van vluchtelingen

dinsdag 11 december 2018

Achmea Bank heeft 13.000 Euro gedoneerd aan het project Eurowijzer van VluchtelingenWerk Nederland. Via dit project worden vluchtelingen geholpen financieel zelfredzaam te worden en schulden te voorkomen. 

Voor wie is dit project?

Wanneer vluchtelingen een verblijfsvergunning en woning hebben gekregen, ontvangen ze een ‘inrichtingskrediet’ om hun huis in te richten. Daarnaast moeten ze zelf betalen voor hun inburgeringstraject en zijn ze vaak kosten kwijt voor gezinshereniging. Daardoor belanden ze vaak direct in de schulden, die ze met hun bijstandsuitkering moeilijk kunnen afbetalen.

Hoe werkt het project?

De vluchtelingen krijgen groepstraining onder leiding van een budgetcoach. Met hulp van lesmateriaal dat speciaal ontwikkeld is door het Nibud leren ze een financieel overzicht te maken van inkomsten en uitgaven en een administratie bij te houden, krijgen ze bespaartips, leren ze internetbankieren en wordt hun gewezen op financiële voorzieningen en rechten. Naast Euro-Wijzer zijn er spreekuren waar vluchtelingen terecht kunnen met financiële vragen.

Financiële educatie is een speerpunt van Achmea Bank.

Achmea Bank wil maatschappelijk betrokken zijn. Dat doen we door ons op verschillende manieren in te zetten voor financiële educatie. Achmea Bank ondersteunt naast het project Eurowijzer daarom ook Bank voor de Klas en LEF, de financiële gastles programma’s voor basis – en middelbare scholieren.
Meer nieuwsberichten