Achmea Bank treedt toe tot het Achmea Mortgages Investment Platform

donderdag 08 oktober 2020

Achmea Bank treedt toe tot het Achmea Mortgages Investment Platform van Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

Dit platform is een separate account hypotheken waarmee institutionele beleggers kunnen investeren in een eigen portefeuille Nederlandse woninghypotheken met een door hen gewenst risicoprofiel. Deze hypotheken worden op de markt gebracht onder het merk Centraal Beheer. Achmea Bank N.V. en Achmea Pensioen & Leven N.V. zijn de eerste investeerders in dit platform.

De introductie van het Achmea Mortgages Investment Platform is onderdeel van de krachtenbundeling binnen Achmea. De hypotheekactiviteiten van Achmea zijn sinds 1 oktober 2020 grotendeels ondergebracht bij Syntrus Achmea. Behalve voor Centraal Beheer werkt het nieuwe hypotheekbedrijf ook voor de merken Attens, Woonfonds, Tellius en Syntrus Achmea Hypotheken. 

De hypotheekportefeuille van alle Achmea-labels samen had eind juni 2020 een omvang van circa 28 miljard euro. Met de krachtenbundeling van haar hypotheekactiviteiten en de introductie van het Achmea Mortgages Investment Platform wil Achmea het marktaandeel op de hypotheekmarkt de komende jaren vergroten.

Persbericht

Meer nieuwsberichten