Achmea Bank verbreedt strategie met retailbeleggen

woensdag 09 februari 2022

Achmea Bank heeft het voornemen om in 2022 beleggingsdiensten aan particulieren te gaan verlenen. Als onderdeel hiervan brengt zusterbedrijf Achmea Investment Management de beleggingsrekeningen voor particulieren onder bij Achmea Bank. Achmea Investment Management blijft de beheerder van de beleggingsfondsen en het merk blijft Centraal Beheer.

Achmea Bank verbreedt hiermee haar strategie en productaanbod, dat nu nog bestaat uit spaarproducten en hypotheken. De toevoeging van beleggingsdiensten maakt het mogelijk klanten eenvoudig te laten switchen tussen sparen en beleggen en de kosten voor de klant laag te houden. Ook ontstaan er mogelijkheden om nieuwe producten en proposities in de markt te zetten.

Retailbeleggen is een belangrijk onderdeel in de strategie van Achmea Groep. Als financieel dienstverlener voor nu, straks en later wil Achmea op dit gebied de komende jaren sterk groeien met het merk Centraal Beheer. Deze ambitie past bij de huidige marktontwikkelingen en de behoefte van klanten aan alternatieven voor sparen.

De voorgenomen overgang is onder voorbehoud van positief advies van de centrale ondernemingsraad van Achmea.

Persbericht 

Meer nieuwsberichten