Vertrouwensmonitor Banken 2019 gepubliceerd

dinsdag 14 januari 2020

Op 13 januari 2019 is de Vertrouwensmonitor Banken 2019 gepresenteerd. Met dit onderzoek gaan banken de dialoog aan met consumenten, vertegenwoordigers van belangenorganisaties en toezichthouders over de particuliere dienstverlening van banken. Ook Achmea Bank werkt via de merken Woonfonds en Centraal Beheer mee aan de Vertrouwensmonitor Banken. 

Met de uitkomsten van dit onderzoek zijn we naast onze eigen bevindingen nog beter in staat om te achterhalen op welke gebieden we het goed doen en waar we kunnen verbeteren.  Naast de uitkomsten van het klantonderzoek door marktonderzoeksbureau Ipsos, presenteren banken in de Vertrouwensmonitor ook de bevindingen van onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) op een aantal onderwerpen. 

De Vertrouwensmonitor Banken 2019 bevat daarnaast een extra onderdeel: een verkennend onderzoek naar financiële digitale inclusiviteit. Aan de hand van de scores hebben banken generieke verbeterkansen geformuleerd. 

Elke bank geeft zelf invulling aan die verbeterkansen, middels individuele verbeteracties. De scores van Achmea Bank presenteren we op de websites van onze merken: Centraal Beheer en Woonfonds.

Rapport Vertrouwensmonitor Banken 2019

Meer nieuwsberichten