Achmea Bank gaat samenwerken met Bittiq voor PSD2 diensten

woensdag 17 maart 2021

Het contract met fintech Bittiq is in lijn met de strategie van Achmea Bank om naast spaar- en hypotheekproducten ook nieuwe diensten te ontwikkelen in samenwerking met partners.

Achmea Bank beschikt over een vergunning waarmee PSD2- diensten kunnen worden aangeboden. In 2019 trad de Europese wet PSD2* in werking. Deze wet biedt klanten de mogelijkheid om naast de services van hun eigen bank, ook gebruik te maken van diensten van andere partijen, zoals Bittiq. De klant kan zijn bank opdracht geven om zijn betaalgegevens te delen met andere bedrijven die met nieuwe technologie inzichten geven in de huidige en toekomstige financiële situatie van de klant. 

Pierre Huurman, divisievoorzitter van Achmea Bank:
“Met Bittiq als nieuwe partner breiden wij onze dienstverlening uit met PSD2-diensten. We willen dat klanten zich zekerder voelen in het leven door inzicht te geven in hun financiële situatie en oplossingen te bieden. De PSD2-toepassingen die Bittiq levert, dragen hieraan bij. Samen met Centraal Beheer bouwen we nu aan nieuwe oplossingen voor onze klanten. In de toekomst zie ik ook mogelijkheden voor andere Achmea-onderdelen die gebruik willen maken van de PSD2-technologie.”

Hidde Koning, CEO van Bittiq:
“We zijn trots dat Achmea Bank voor haar PSD2-diensten voor een partnership met Bittiq heeft gekozen. Hiermee breiden we ons platform uit met een toonaangevende financiële instelling. Met haar sterke marktpositie en brede product- en dienstenaanbod kan Achmea maximaal van de mogelijkheden van onze technologie profiteren. We kijken ernaar uit om samen met Achmea Bank haar ambities en klantsucces te realiseren.” 

Over Bittiq
Logo_Bittiq.png?hash=bfc74e6932616be1Bittiq is een fintech bedrijf en levert een innovatief data-analyse platform dat gebouwd is op PSD2-technologie. Bedrijven kunnen het platform integreren in hun digitale kanalen en klanten nieuwe diensten aanbieden op basis van inzicht in transactiedata. De modules van Bittiq zijn configureerbaar om relevante inzichten en unieke proposities mogelijk te maken voor instellingen als kredietverstrekkers, verzekeraars en banken. bittiq.com

*PSD2 is de Engelse afkorting van de herziene versie van de Europese wet voor het betalingsverkeer van Consumenten en Bedrijven (Payment Services Directive II)

Meer nieuwsberichten