ESG

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen 

Als onderdeel van een coöperatieve verzekeraar zijn wij van oudsher gericht op het oplossen van maatschappelijke problemen en gedeelde waarde creatie. Dit betekent dat er bij al onze activiteiten veel aandacht is voor duurzaamheid. In onze Duurzaamheidsverklaring staat wat wij hiervoor doen, wat wij belangrijk vinden, welke duurzame ontwikkelingsdoelen we ondersteunen en wat wij van onze partners verwachten.


Ons ESG beleid

Wij willen waarde creëren voor klanten, medewerkers, (business) partners en aandeelhouders. Dit doen we door op ondernemende en innovatieve wijze te werken aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken die aansluiten bij onze kerncompetenties en -activiteiten. Samen met de andere onderdelen binnen Achmea en onze partners dragen we hiermee bij aan een gezonde, veilige en toekomstbestendige samenleving. Onderaan deze pagina kun je ons ESG beleid downloaden. In dit beleid beschrijven wij hoe we invulling geven aan onze maatschappelijke rol.

Hoe wij rapporteren 

Omdat wij onderdeel zijn van Achmea waarin wij ook gezamenlijk onze maatschappelijke verantwoordelijkheid brengen wij geen afzonderlijk maatschappelijk jaarverslag uit. In het jaarverslag van Achmea vertellen we hoe we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en rapporteren we over onze resultaten op het gebied van duurzaamheid.

Meer informatie

Meer informatie over het ESG-beleid van Achmea en het jaarverslag is te vinden op de website van Achmea.

 

Download ESG Beleid Achmea Bank