Achmea Bank plaatst voor het derde opeenvolgende jaar €500 miljoen aan soft bullet covered bonds

dinsdag 31 januari 2023

 

Achmea Bank N.V. heeft een derde uitgifte van €500 miljoen gedaan onder haar €5 miljard soft bullet covered bond-programma uit 2021. Daarnaast heeft de bank onder haar Conditional Pass-Through Covered Bond Programme (CPTCB) uit 2017 een bedrag van €1,5 miljard uitstaan. De derde uitgifte brengt het huidige totaal aan covered bonds uitgegeven door Achmea Bank op €3 miljard.

De transactie is goed ontvangen in de kapitaalmarkt met een brede belangstelling van Europese institutionele beleggers. De obligaties hebben een looptijd van 7 jaar met als einddatum 31 januari 2030 en zijn uitgegeven op 29 basispunten boven mid-swap; de couponrente bedraagt 3%. Achmea Bank wendt de opbrengst aan om een deel van haar Nederlandse hypotheekportefeuille te (her)financieren.

De obligatie heeft een AAA-rating van Standard & Poor’s en wordt genoteerd aan Euronext Amsterdam. De covered bond is geplaatst door een syndicaat van banken bestaande uit ABN AMRO, Rabobank, UniCredit, MUFG Bank, Deutsche Bank en DZ Bank.

Nadere informatie: Soft Bullet Covered Bond

Persbericht

Meer nieuwsberichten