Tilburgse basisscholen bezoeken Achmea Bank

maandag 03 juni 2024

 

Bij Achmea dragen we graag bij aan de financiële educatie van jongeren. Hiermee wordt de basis gelegd voor financiële fitheid en zelfredzaamheid - nu, straks en later - en dragen we bij aan een samenleving waarin iedereen kan deelnemen.

Daarom reden geven we het hele jaar door gastlessen 'Bank voor de klas', een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en 21 Nederlandse banken, en openen we eens per jaar onze deuren voor ‘Klas in de Bank’. Vrijdag 31 mei was het weer zover. Op onze locatie in Tilburg ontvingen we groep 7 van De Borne en groep 8 van De Boemerang, twee Tilburgse basisscholen.

Meer dan 50 enthousiaste kinderen speelden de Cash Quiz, begeleid door de 'juf-en-meester-voor-één-dag' Miranda van Hooff, Danny de Klerk en Ward Kalb. Daarna volgde een rondleiding door ons pand met onder andere een bliksembezoek aan de directievergadering en een bezoekje aan de 22e etage met het geweldige uitzicht over Tilburg en omgeving.

Rond de klok van 12.00 uur vertrokken de kinderen en hun begeleiders heel wat wijzer en zeer tevreden terug naar school. Het was weer een feest om dit te organiseren. We zien uit naar volgend jaar.

Meer nieuwsberichten