Achmea Bank plaatst € 500 miljoen aan soft bullet covered bonds

dinsdag 11 juni 2024

 

Achmea Bank N.V. heeft een succesvolle uitgifte van € 500 miljoen gedaan onder haar € 10 miljard Soft Bullet Covered Bond Programma. Deze negende uitgifte brengt het totaal volume aan geplaatste covered bonds op € 4,5 miljard.

De transactie is goed ontvangen in de kapitaalmarkt met brede belangstelling van Europese institutionele beleggers: 48 investeerders schreven in met een totaal volume van meer dan € 1 miljard. De obligaties hebben een looptijd van 12 jaar met als einddatum 11 juni 2036 en zijn uitgegeven op 46 basispunten boven mid-swap; de couponrente bedraagt 3,125 %. Achmea Bank zal de opbrengst aanwenden om een deel van haar Nederlandse hypotheekportefeuille te (her)financieren.

De obligatie heeft een AAA-rating van Standard & Poor’s en zal worden genoteerd aan Euronext Amsterdam. De covered bonds zijn geplaatst door een syndicaat van banken bestaande uit de Joint lead managers Barclays Bank, BNP Paribas, Rabobank, DZ BANK, Natwest Markets, ING Bank and the Co-lead Manager Landesbank Hessen-Thüringen Girozentrale.

Nadere informatie: Soft Bullet Covered Bond Programma

Persbericht

Meer nieuwsberichten