Achmea Bank plaatst met succes € 500 miljoen aan soft bullet covered bonds

woensdag 07 februari 2024

 

Achmea Bank N.V. heeft een succesvolle uitgifte van € 500 miljoen gedaan onder haar € 10 miljard Soft Bullet Covered Bond Programma. Deze achtste uitgifte brengt het totaal volume aan geplaatste covered bonds op € 4 miljard.

De transactie is goed ontvangen in de kapitaalmarkt met brede belangstelling van Europese institutionele beleggers. Bijna 100 investeerders schreven in met een totaal volume van circa € 2,85 miljard. De obligaties hebben een looptijd van 10 jaar met als einddatum 7 februari 2034 en zijn uitgegeven op 47 basispunten boven mid-swap; de couponrente bedraagt 3 %. Achmea Bank zal de opbrengst aanwenden om een deel van haar Nederlandse hypotheekportefeuille te (her)financieren.

De obligatie heeft een AAA-rating van Standard & Poor’s en zal worden genoteerd aan Euronext Amsterdam. De covered bonds zijn geplaatst door een syndicaat van banken bestaande uit de Joint lead managers BNP Paribas, Rabobank, DZ BANK, HSBC, ING Bank, Société Générale en de Co-lead manager Norddeutsche Landesbank - Girozentrale.

Nadere informatie: Soft Bullet Covered Bond Programma

Persbericht

Meer nieuwsberichten